Elkészült és élesüzemben az Egyesület új törzskönyvezési szoftvere

Tisztelt Tagok!

Értesítünk mindenkit, hogy elkészült az Egyesületünk – egyelőre csak a törzskönyvvezető és az admin által használt – saját Törzskönyvi nyilvántartást támogató szoftver. A szoftver a korunk színvonalának megfelelően egy egyszerű (platform független) böngésző (pl. IE, vagy Chrom, Opera) segítségével használható.

A szoftver úgy lett kifejlesztve, hogy a tenyésztők a saját nevükben történő bejelentkezést követően saját maguk képesek az almokat rögzíteni, hozzáférnek a saját tenyésztői adatlapjukhoz és nem utolsó sorban önállóan lehet származási lapot nyomtatni. Minden tenyésztő kizárólag a saját nyulait látja, illetve a saját nyulait tekintve végezhet a programban módosítást (pl. hovafordítás, súlyadatok, stb.), nyomtatást, stb. Az alomrögzítés érdekében a “szülők választó” felületén (mezőben) minden, a rendszerben regisztrált nyúl megtalálható, illetve a legördülő menüben látható és választható. A korábbi “Csata-féle” törzskönyvi adatok, az Egyesület excelben megkezdett 2016. évi alombejelentői, illetve törzskönyvi adatai imporálásra kerültek, valamint a 2017. évi szaporulatok is rögzítve vannak a rendszerben. Ez alapján teljesnek mondható az egyesületi nyilvántartás.

A programban kialakított működési szisztéma tehát a tenyésztő felelősségét és adatrögzítését helyezi előtérbe, csökkentve az egy személyre (TK vezető) háruló adminisztrációs terheket. A TK vezető ugyanis csak a FAV -lap adatait, a nem tagok törzskönyvezési igényeit rögzíti a rendszerbe, valamint az internetes hozzáféréssel nem rendelkező tenyésztők papír alapú alombejelntéseit dolgozza fel, a korábbi gyakorlatnak megfelelően (papíralapú bejelntés>>törzskönyvezés>> fülszámok megküldése papír alapon)

A tenyésztők hozzáférése már kialakításra került, azonban szükségesnek tartanánk egy találkozót, amelyen a tenyésztők számára egy bemutatót tartanánk a szoftver működésével kapcsolatban. Ezt követően kerülne minden érintett számára a hozzáférési lehetőség biztosításra (felhasználónév és jelszó).

A lehetséges helyszínre és időpontra (időpontokra) javaslatokat kérnénk a kovacs.janos64@invitel.hu drótpostacímre.

Üdvözlettel:

Elnökség

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?