Rövid beszámoló a Szentlőrinci Gazdanapokról

Tisztelt Tagok, Látogatók!

Amint azt korábban hirdettük, az Egyesületünk részt vett a Szerntlőrincen, 2017. augusztus 11-13 megrendezett gazdanapon. A részletek, az az néhány esemény részlete az Egyesület nyilvános FaceBook oldalán megtekinthető >> https://www.facebook.com/magyaroriasnyul/

A rendelkezésre álló információk szerint a Tagság nem volt túl aktív a részvételt tekintve, bár az Egyesület életében ez volt az első olyan rendezvény, ahol teljesen szabályosan és felkészülve jelentünk, illetve jelenhettünk volna meg akár többen is. A szerény résvétel ellenére a tervezett programok megvalósultak. Köszönet illet minden Tagunkat, aki ebben tevőlegesen is részt vett.

Főbb eredmények:

  • Itt volt először olyan nyúl bírálat, amelyen nem önjelölt szakértő, vagy szakértők bíráltak, hanem képzett, felkészült és feljogosított bíró végezte a bírálatot. Aki látta, végignézte a bíró munkáját, az kijelentette, hogy ilyet még nem látott. Köszönet Nógrádi Ferenc úrnak.
  • A kiállított/beszállított nyulak közül volt bírálható, és díjazható is. Gratulálunk ilyen módon is a díjazott tenyésztőinknek Végh Szilviának és Oszkó Ferencnek. További sikereket!
  • Itt volt jelen előszőr az állam részéről vezető személy, ráadásul a tenyésztésfelügyelet hatósága, a NÉBIH részéről. Nem is akárki, hanem ennek a Hivatalnak az elnöke, Dr. Oravecz Márton úr. Köszönjük. A NÉBIH elnökének köszönőlevelét itt lehet olvasni >>ET2489_3_2017_Szentlőrinci Gazdanapok_köszönő levél

Tisztelettel kéri a Vezetőség a Tagokat, hogy mindenki gondolja át e rendezvény működésünkre gyakorolt hatását. Azt is kérjük, hogy a más helyszínen (nem Baranya megye) megrendezésre kerülő rendezvény szervezésében és magán a rendezvényen – ha nincs elháríthatatlan akadálya – többen aktivizálják magukat, vagyis vegyenek részt. Ne tartsuk fenn, ne konzerváljuk a frakciózást. Az Egyesület működése területileg eléggé terjedelmes ezért a közös munka szervezése nem egyszerű feladat és áldozatokkal jár. De! Egyáltalán nem korrekt, ha közel 30 tagból csupán néhányan tesznek érdemi dolgokat az Egyesület működése, megjelenése, az egyesületi célok megvalósítása érdekében. Kérjük a Tagságot, hogy vegyék komolyan a közösségi munkát, vagy annak lehetőségét! Köszönjük.

Vezetőség

SiteAdmin

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?